El Arenal

Wat je kunt doen en wat je moet zien in El Arenal

El Arenal is niet voor niets een van de drukbezochtste plaatsen van Mallorca. Dit deel van Mallorca, wordt onderverdeeld in een Nederlands en een Duits gedeelte.  El Arenal kent veel zon liefhebbers vanwege de prachtige stranden, goede sfeer en de aanwezigheid van restaurants, clubs en volop mogelijkheden voor excursies en activiteiten.

Genoeg te doen dus op dit gedeelte van het eiland waar vervelen eigenlijk niet mogelijk is. Graag zetten we voor op een rijtje wat er precies allemaal te beleven valt in het Nederlandse gedeelte van Mallorca zodat je goed geïnformeerd kunt beslissen of dit de uitgelezen bestemming voor jou, je familie of vrienden is.

Bezienswaardigheden in El Arenal

Mallorca is natuurlijk voornamelijk bekend om haar prachtige stranden en de gezellige uitgaansgelegenheden die er op het eiland zijn. Ook voor cultuursnuivers is dit gedeelte van Spanje een goede bestemming. In het stadje zelf kun je bijvoorbeeld heel fijn slenteren door de idyllische straatjes en prachtige villawijken. Wekelijks ia er in het oude centrum de mogelijkheid om over een gezellige markt te lopen.

In de omgeving van El Arenal vind je daarnaast monumentale gebouwen en kastelen die ook zeker een bezoek waard zijn. Zoals in het nabij gelegen Palma de Mallorca vind je het kasteel Bellver. Dit prachtige monumentale bouwwerk stamt uit de 14e eeuw en geeft je de mogelijkheid om over heel Palma uit te kijken. En als je dan toch in Palma bent, raken we je gelijk aan om even langs Valldemossa te gaan. Hier struin je heerlijk rustig door de prachtige, hobbelige straatjes en neem je bijvoorbeeld deel aan een heuse likeurproeverij.

Uitgaan in El Arenal

Wanneer je een groot liefhebber bent van dansen en uitgaan, dan zit je in El Arenal helemaal goed. Dit plaatsje is een van de favoriete bestemmingen van jongeren die op zoek zijn naar een leuke tijd onder de Spaanse zon. De vele clubs, bars en kroegen die het plaatsje rijk is, maken het een ideale vakantiebestemming voor feestvierders. Aan de boulevard vind je niet alleen typisch Nederlandse bars, maar natuurlijk ook Spaanse. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Heeren van Amstel kroeg of de club van het Nederlandse radiostation 538? Wat je voorkeur ook moge zijn, in El Arenal is het allemaal te vinden. De kroegen en clubs blijven daarnaast tot vroeg in de morgen open waardoor je dus niet bang hoeft te zijn dat je eerder naar huis zult moeten. Als ze iets weten in Mallorca, dan is het wel hoe ze een feestje moeten bouwen.

Activiteiten en excursies in El Arenal

Niet zo’n feestvierder? Ook dan kom je aan je trekken op het eiland. Er zijn namelijk volop excursies te boeken die je naar de mooiste plekken op het eiland brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tripje naar de parelfabriek van Mallorca? Hier zie je met eigen ogen hoe de beroemde parels van Mallorca gekweekt worden. En als je daar dan toch bent, raden we je aan om ook door de indrukwekkende drakengrotten te varen. Een boottocht over de ondergrondse meren biedt een spectaculair uitzicht op de grotten dat wordt afgesloten met een spectaculaire lichtshow. Zeker de moeite waard.