Autohuren op Mallorca

Je hebt je vakantie op Mallorca geregeld, maar hoe ga je jezelf nu vervoeren op het eiland?  Het makkelijkst is een huurauto. Met je eigen auto kun je overal naar toe. De wegen op het eiland zijn goed en met een auto krijg je de vrijheid om eens ergens anders naar toe te gaan dan het strandje voor je appartement of je hotelkamer.

Hoe huur je een auto op Mallorca

Op het vliegveld van Palma de Mallorca zijn er natuurlijk  de meeste autoverhuurders te vinden waar je zou kunnen huren. Dit kun je  ter plaatse doen wanneer je bent geland of je kunt van tevoren een auto reserveren. We raden aan om voor vertrek je even te verdiepen in de verschillende bedrijven die gevestigd zijn in dit gebied en welke de beste aanbieding hebben. Dit stelt je daarnaast ook in staat om ervaringen van andere toeristen en reizigers met bepaalde bedrijven te vergelijken. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt en je ten volle van je vakantie kunt genieten.

Alleen bij betrouwbare verhuurders huren

Er zijn ontzettend veel autoverhuurders op Mallorca. Er rijden op het eiland meer huurauto’s rond dan waar dan ook ter wereld. Onder de verhuurders zijn ook bedrijven met minder goede bedoelingen. Omdat ik reeds eerder op mijn vingers ben getikt door een verhuurder die het niet zo nauw neemt met de regeltjes kan ik helaas geen namen noemen.

Vergelijk de prijzen van autohuur

Een autohuren kan op Mallorca echt bijzonder goedkoop. Mits je de prijzen ruim van te voren vergelijkt en je auto al in Nederland of België huurt.  Sunnycars is een goede vergelijker voor een huurauto op Mallorca. Dit van origine Duitse bedrijf heeft goede samenwerkingen met de betrouwbare verhuurders op Mallorca. Naast dat Sunnycars je eigen risico overneemt kun je ook een autohuren zonder creditcard.

Grote autoverhuurders op Mallorca

Natuurlijk kun je ook een auto huren op Mallorca bij de grote verhuurders zoals Hertz, Avis, en Sixt. Deze hebben allemaal een kantoor op de luchthaven en in diverse steden op het eiland. Deze verhuurders zijn over het algemeen wel iets duurder dan de lokale verhuurders op het eiland.  De auto’s zijn over het algemeen wel nieuwer en worden beter onderhouden.

Huur niet te groot

Een grote auto is natuurlijk heel leuk, alleen op Mallorca is een grote auto niet handig. De smalle straatjes in de dorpen vraagt soms om goede stuurmanskunst. Dus huur klein en niet te groot. Dat scheelt bovendien ook in de portemonnee.